30 Oct 2009

Pieniä hankintoja :)

Nyt on taas vihdoin hetki aikaa käyttää blogin parissa :) En mennyt tänään ompelukurssille, kun kankaat olivatkin lopussa, enkä siellä voinut tehdä mitä piti(pipoja). Ensi viikolla siis suuntana kangaskauppa ja sitten voin tehdä tilaushatut valmiiksi.
Vihreästä velourista, jonka löysin kirppikseltä, ompelin Danskulle pipon, joka sopii mainiosti ticketin vihreän puvun kanssa.



Ompelukoneeni on aivan surkea, vaikka onkin ihan uusi....mutta uudet ovatkin huonompia kuin vanhat teräksiset, joten ensi viikolla suuntaan myöskin ompelukoneliikkeeseen ja mahdollisesti vaihdan nykyisen koneeni vanhaan, kunnon koneeseen. Aplikointijälki tuossa pipossa ei ole mitään priimaa, kun kone takkusi niin kovasti, silti kuitenkin kiva tuli :).

Kirppiksillä en ole paljonkaan kierrellyt, tai muutamia kertoja, mutta mitään ei ole löytynyt.
MLL:n lastentarvikekirpparilta, jossa itsekin olin myymässä, löytyi muutama kiva juttu:

Lindexin housut ja hupparit. Nämä olivat kirpparin avatessa hinnoiltaan 10€/huppari ja 8€/housut, mutta muutama minuutti ennen sulkemista sain tuon hupparin hintaan 5€ ja housut kaupan päälle. Samalta myyjältä ostin myös tämän:


Me&I body, hintaa 3€(kirpparin alussa 10€!). Koko olikin 62/68, jonka huomasin vasta myöhemmin ja tämä menee Danskulle, mutta on sen verran nafti jo, että jääpi talteen tai lähtee myyntiin.

Traderasta olen myöskin huudellut kaikenlaista, oikeastaan Me&I:ta lähinnä...mm tällaisia:

Siilitakki ja pilvi- paita, 86/92cm.


Vihreät velourhousut 86/92cm, turkoosit ja ruskeat housut 74/80cm.


Noiden kahden ekan Me&I vaatteiden kanssa tuli tämä Ida T t-paita 92cm.

Muut ostokset ovat:



Duns sienibody 80cm, tämä olikin todella lyhyt ja hieman venähtänyt...ehkä teen tästä paidan tai sitten myyn eteenpäin. Tämä oli huutiksesta 12€.



JJ:stä Tutan ruskeat norsuhousut 86cm, nämä meillä myös punaisena.

Ebaystä Mini Rodinin legginsit 80/86cm ja huuto.netistä Mini Rodini paita 80/86cm.

22 Oct 2009

Kirppiskamoja ja aplikointia

Tänään olen laitellut kamoja kasaan MLL:n kirpparia varten, joka on Lauantaina Hervannan vapaa-aikakeskuksella klo 10-13(muistaakseni). Menen siis myymään ja onneksi myytävää on kertynyt jo ison matkalaukullisen verran(vaatteet). Lisäksi vielä huomenna käydää läpi tuhannet lelut ja valmiina ollaan! Tervetuloa tekemään löytöjä mm:

Lindexin ihanat velourhaalarit, koko 74cm.


Bodeja mm. Po.p, mini rodini, molo, småfolk.

Mitähän noista esim. Mini Rodinin bodeista voisi pyytää? Ovat hyvä kuntoisia ja tahrattomia.


T-paitoja mm. Po.p ja Me&I



Pikku apuri penkomassa.

Aamunkukan postauksen innoittamana halusin ommella meidän tähti ticketiin punaisen pipon valkoisella tähdellä. Pipoja tuli kaksi, joista toinen liian pieni ja toinen juuri sopiva. Pitänee vielä tehdä hieman suurempi versio, niin menee sitten koko talven. Itse tykkään!


 
 
Tähti on aplikoitu(eka aplikointini!) ja ensikertalaiseksi mielestäni onnistui enemmän kuin hyvin. Tähden taustalla on kaksipuoleinen liimaharso, joka helpotti ompelemista.

(tähdessä näkyvät siniset "piirrokset" ovat tussia, jonka avulla piirsin tähden...toivottavasti lähtee pesussa)

17 Oct 2009

Ostoksia

Tänään olimme Muksut-messuilla ja kivaa oli, tarkemmin messuilusta voit lukea täältä.

Ostoksia tein vain muutaman, sillä kivaa tarjontaa ei juurikaan ollut. Aarrekidin legginsejä ja hupparia hypistelin monet kerrat, mutta en sitten ostanut, ehkä joskus.

Mukaani tarttui Metsolan froteehousut ruskeana(niitä lähdin ostamaankin) sekä Me&I pöydästä 15€:lla ruskea velourhuppari.

Kävimme myös illemmalla Sokoksella katsomassa uudet ihanat Tutan norsut ja niistä lähti pari mukaan. Odotin enempi valikoimaa, mutta heillä oli vain bodeja, legginsejä/housuja vihreänä sekä punaisena ja terällisiä haalareita. Haluaisin vielä ainakin paidan/yökkärin, jos jossain tulee vastaan, sekä ruskeat housut, jos sellaisia on.


Me&I velourtakki 86/92cm.


Metsola froteehousut 80cm


Tutan norsubody 80cm(nämä eivät muuten ole kovin reiluja, kuten muut tutan vaatteet yleensä).


Tutan norsujoustofrotee leggarit 80cm! Ihanat!


Illan asu :)

Eilen ompelukurssilla sain puolivalmiiksi tällaisen hupparin:


Ensi kerralla laitetaan vetoketju ja kiinnitetään huppu. Tähän aion vielä tehdä samalla tyylillä housut sekä samanlaisen hupparin musta-valkoisena :)

16 Oct 2009

Piposia




Pipoja on taas valmistunut muutamat, joista yksi ihana meni pilalle :/ ja toisesta tuli liian pieni(menee myyntiin kun on valmis), mutta nämä kaksi onnistui ja eniten pidän tuosta sydänpiposta, joka mahdollisesti menee ystävän tytölle synttärilahjaksi.

Materiaalina valkoinen joustofrotee, sydän ommeltu kiinni käsin punaisesta collegesta(takana liimaharso).
 
Pipo on Danskulle juuri sopiva ja mietinkin meneeköhän tämä kaverini  tytölle, mahdollisesti siis jää meille :)
 
Oliivi- joustofroteesta ja ruskeasta joustofroteesta valmistui tällainen pipo, joka inansa liian iso Danskulle, mutta tästä tuli kiva.
 
Iso pipo, pieni pää...

Vielä olisi tarkoitus tehdä muuama tähti pipo mm. punaisesta velourista valkoisen tähden kera(sopii sitten ticketin tähtihaalarin kanssa) sekä mustasta joustofroteesta pipo valkoisella sydämellä tai tähdellä.

15 Oct 2009

Leggarit, sukkikset, päivän asut sekä (joulu)ostokset!!!

Nonii, nyt tulee sitten monta asiaa kerralla...mites teillä, kummista teillä tykätään enempi legginseistä vai sukkiksista? Olen jostain syystä hamstrannut meille kasan leggareita, mutta on tullut huomattua, että sukkiksia tulee käytettyä enempi. Legginsejä onkin sitten välillä käyetty mm. yöllä. Talvipakkasilla luulen, että sukkiksia tulee käytettyä paljon enemmän.
 
Ylärivissä legginsit(4 ekaa Mini Rodini, 3 oikean puoleista omatekemiäni; fleece + 2x joustofrotee)
Alarivillä osa sukkiksista.

Meidän päivän asut olivat tänään seuraavat:


Ulkona: Ticket to heaven baby baggie 74cm, Timberland- kengät 21, Reimatec vk-hanskat koko 1 sekä Reiman 48cm kypärämyssy.




Sisävaatteena: Mini Rodinin v.pun nuottibody(onko muuten teidän mielestä liian tyttömäinen??) ja omatekemät collegehousut(aaaah, ihana punainen!!). Naamassa on mangojugurttia koristamassa olemusta ;)

 Olen nyt ihanan aikaisin liikkeellä!! Olen nimittäin ostanut jo muutaman joululahjan Danskulle..tai ainakin toinen on. Eli Traderasta huusin turkoosit froteehousut Me&I 86/92cm, sekä uuden Shampoodlen track suit- puvun turkoosina, koko 80+. Tuon Shampoodlen laitan ainakin pakettiin, koska on uusi ja jos nuo turkoosit housut ovat nyt liian isot, niin nekin menevät pakettiin.




Mitä te aiotte hankkia joululahjaksi taaperolle? Vinkkejä? Leluja me ei tarvita, joten jotain muuta...kehittävää :)

13 Oct 2009

Tähtipipo


Haimme eilen saumurin huollosta ja kyllä nyt kelepaa! Saumurina minulla on vanha Bernetten kone, jonka äitini sai joskus isältäni lahjaksi. Huoltoliikkeessä konetta kehuttiin ja arvoksi annettiin 1750€! Ei kuulemma nykyään enää saa mistään niin hyvää konetta, kuin tuo, joten nyt pitää sitä sitten varjella, nimittäin yli 150€ huolto oli kyllä kallis!

Ompelukoneen vein samalla huoltoon, ikää on muutama kuukausi ja heti paininjalalle tapahtui jotain ja tikistä tulee suttua :(. Huonoja nuo nykyajan muovikoneet.

Anyway, saumuria piti tietenkin heti testata ja ihanaa jälkeä tuleekin, oli kyllä ehdottomasti huollon tarpeessa.
Illalla valmistui sitten fleecepipo tummansinisellä tähdellä. Vuorena on valkoista trikoota. Tämä on inansa liian iso Danskulle, joten pitää muokata kaavaa(joka siis on omani) ja tehdä pienempi. Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen :).




11 Oct 2009

In love with RED

Minä olen ihan hurahtanut punaiseen väriin Danskun vaatteissa.Valehtelematta, meillä on viikon sisällä joka päivä ollut jotain punasta päällä jossain vaiheessa päivää. Ehkä tuo punainen vaan piristää muuten tätä syksyn harmautta.

Meillä erityissuosiossa on nuo Moonkidsin froteiset housut, jotka ovat vaan NIIN ihanat, että ne on kieltämättä olleet päällä lähes joka päivä ja olen yrittänyt varjella niitä likaantumiselta, jotta saataisiin päälle seuraavanakin päivänä :). Nyt tosin ovat jo pesun tarpeessa ja tänään onkin ollut vaihteeksi päällä ruskeaa.


 Ihanaiset punaiset!


Kiipeiliä punaisissa.

 
Lempisetti päällä 

Perjantaina jätin kummitätini vierailun takia ompelukurssin väliin, vaikkei olisi nyt ollutkaan ommeltaviakaan lukuunottamatta yhtiä trikoohousuja. Kävin kuitenkin eurokankaassa, sillä Ottobre- lehdestä bongasin ihanan hupparin, jonka haluaisin toteuttaa Danskulle. Ostin sitä varten punaista sekä valkoista velouria, ennestään Triteksistä ostamani mustan velourin seuraksi. Saa nähdä, jääkö kankaita, sillä haluaisin mustan hupparin punaisin tehostein, sekä punaisen hupparin valkoisin tehostein + punaiset housut valkoisin taskuin. Jos ei kangas riitä housuihin, pitää sitten hakea sitä lisää.
  
Tällainen huppari on yrityksessä ensi viikon kurssilla.
 
ja näistä kankaista
 
Musta joustofrotee vasemmalla on eurokankaasta ja siitä olisi tarkoitus tehdä vetoketjuton huppari + housut. Valkoinen + tummansininen fleece on triteksiltä ja niistä yritän tehdä dinohatun. Valkoinen trikoo myöskin triteksiltä ja on vielä auki, mitä siitä tulee :)

Iloista viikonalkua kaikille :)

9 Oct 2009

tunnustus ja haaste




Miitulta sain tunnustuksen, sekä haasteen, KIITOS!

Vastaukset tuohon löytyy toisesta blogistani, kun en viitsi kopsata sitä tähän, eli täältä.

:)

4 Oct 2009

Rubber Rainia kevääseen


Meillä muutaman kerran käytössä olleesta ticketin mustasta rubber rainista irtosi takista napin toinen puolisko ja se on jättänyt takkiin reiän, eikä meillä ole toista nappia siihen painaa. Ticketin webshopiin olin yhteydessä ja lähetän huomenna mustan puvun takaisin. Tilalle he lupasivat lähettää pyynnöstäni ruskean rubberin ja kokoa 80cm, jotta menee sitten keväällä. Keväällä, kun sen mustan ostin, ruskeaa ei ollut enää jäljellä, joten tosi kiva nyt saada ruskea, jonka siis alunperinkin halusin. Lisäksi tuo meidän musta on 74cm ja keväällä jo pieni, joten kaikki meni nyt oikein hyvin ja kiitos siitä ticketille.

Kuvaa ruskeasta rubberista en löytänyt, joten kuvassa plain rain ruskeana, mutta mielestäni tuo on niin ihanan suklainen väri!

3 Oct 2009

Kurssilla tehtyä


Eilisen kurssilla tein taas sarjatyötä saumurilla. Olin siis kotona leikannut kankaat valmiiksi ja siellä sitten viimeistelin työt saumurilla sekä normi koneella.

Tällaisia syntyi:

  Tummanruskeasta merinovillasta paita ja housut. Kangasta olikin yllättävän vähän, eikä sitä riittänytkään enää hihoihin ja tuosta olkapään kohdalta jäi myös vajaaksi n. 3cm, jotka sitten korvasin palalla pallotrikoota. Kädetkin tein sitten myös pallotrikoosta ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.
Housut jäi vielä keskeneräisiksi, sillä kuminauha loppui kesken, enkä saanut vyötäröä valmiiksi.


Tässä ilman salamaa otetussa kuvassa näkyy tuo väritys hieman oikeampana.


l
Tummanruskeasta trikoosta valmistui alusasu/yökkäri, salama vääristää ja oikea väri siis suklaan ruskea. Unohdin leikata valmiiksi kaula-aukon, joten hieman kesken nämäkin jäi.

Oliivijoustiksesta syntyi nyt hieman isompi paita(edellinen olikin nafti) ja housut, joissa kuminauhat sekä vyötäröllä että lahkeissa. Tästä mallista tykkään kovasti, vaikka se on ihan kamala ommella(kuminauhat siis!).
 
Nopea kuva menijästä uudet vaatteet päällä.

2 Oct 2009

Perjantain asut





Tänään oli aamulla ihan nollassa, joten muskariin lähdettiin toppahaalariss. Alle ei onneksi tarvinnut pukea kuin body, legginsit sekä velourhousut ja sopivan lämpöinen ukkeli sieltä kuoriutui, vaikka nukkui päikkäritkin lasitetulla parvekkeelle auringon paisteessa(tosin hieman avasin haalaria kylläkin).




Herättyään meillä ollaan tämän näköisiä, ellei saa olla ensin sylissä, kunnes herää kunnolla. Tämän takia siis huono kuva :)



Haalarin alta kuoriutui robottimies Mini Rodinin- bodyssä sekä Lindexin veloureissa. Housujen alla on pinkit robottilegginsit.


 Niilo Ilosta saapui tänään tilaamani Moonkidsin punaiset froteehousut ja ovat IHANAT! Juuri meidän hoikkeliinille sopivat, eikä pienet/naftit lainkaan! JES!

1 Oct 2009

Päivän asu


Päivän asuna tänään Mini Rodinin hug bug body sekä Me&I-joustofroteehousut. Kuvattava ei pitänyt kuvauksista, joten huono kuva..anteeksi.