28 Jun 2011

Two years, ten months


Tänään oli meillä 3v tarkastus(vaikka ikää 2v10kk). Kaikki tehtävät osasi tehdä hienosti, näkö ja kuulo hyvät. Paino 12.1kg ja pituus 92cm, eli juuri niin kuin arvelinkin.
Paino menee -13% ja pituus -0.7 käyrällä. Kasvua on 10kk aikana tullut 6cm. Tässä iässä pituuskasvu on 5-10cm vuodessa, eli hyvin tullut pituutta.


Eipä tuosta mitään hujoppia ole tulossa, arvio on n. 172cm joka mun mielestä tosi hyvä, ottaen huomioon, että itse olen 154cm ja isänsä 168cm. :)


Haluan vielä käydä mittauttamassa Danskun jossain vaiheessa syksyllä, vaikkei sillä nyt mitään väliä olekaan. Tuleva talvihaalari on varmasti meillä 98cm, tuohan tulee hukkumaan 104cm:ään...vai mitä olette mieltä?


Vaatteissa tällä hetkellä on käytössä housuissa 92/98 ja paidoissa pääasiassa 98cm, paitsi Mini Rodinit on lähes kaikki 104/110. Jotain 92cm(tai 2y) paitoja vielä myös käytössä, mutta rupeaa olemaan nafteja.


Onkos muilla pieniä 3 vuotiaita?

Big boy

Kirjoittelin Huhtikuussa alkavista pottatreeneistä. Tuolloin Dansku oli vielä täysin vaipoissa.
 (kuva ei liity tekstiin, otettu viikonloppuna caribiasta)

Toukokuun puolessa välissä tuli asioihin kunnolla vauhtia. Ensin jäi kotona päiväseltään vaipat pois ja asiat tehtiin hienosti pottaan. Päikkäreillä, yöllä, ulkona sekä päiväkodissa vielä käytettiin vaippaa.
Niide käyttö kuitenkin väheni kokoajan.

Vaipat jäivätkin ihan yhtäkkiä, viikossa tai alle kokonaan pois(päivävaipat siis).

Tarhassakaan ei enää tarvittu vaippaa, ei myöskään päiväunilla. Ainoastaan kaksi kertaa tapahtui vahinko tuolloin, ei sen jälkeen.
Pidimme vielä yövaippaa, vaikka se lähes joka aamu olikin kuiva. Kerran otin pois ja vahinko tuli ilmeisesti heti aamulla sänkyyn. Niinpä jatkoimme yövaipan käyttöä. Kunnes pari päivää sitten jätin senkin pois.

Vaippa oli aamuisin kuiva, aina.
Nyt on pari yötä menty vaipatta ja aina aamulla tulee heti iso pisu pottaan tai pönttöön.

Koko prosessi oli kyllä niin helppo, ettei sitä ole ehtinyt edes ajatella. Olin kuvitellut, että siinä kestää pitkään, mutta mitä vielä, parissa päivässä tapahtui niin paljon edistystä, että käytännössä viikossa vaihdettiin täysin vaipoissa olevasta pojasta täysin vaipattoomaan! Huippua.

Nyt mietityttää kuitenkin tuleva matka.
Mitä olette tehnet lentokoneessa? Onko vaipat käytössä, vaikka niistä olisi juuri päässyt eroon?

Mietin vaan, että mitä jos tulee hätä, kun turvavyövalo palaa? Eikä saa nousta vessaan.
Dansku kyllä pystyy pidättämään, enkä ole edes varma suostuuko enää vaippaan pissaamaankaan, mutta mitähän tuossa tilanteessa tekisi. Lentohan on alle 3h, mutta kaikkine odotteluineen ja vessasta vessaan saattaa mennä 5 tuntia...jollei siis vaikka koneessa pääsisikään vessaan.

Kokemuksia?

25 Jun 2011

Moominworld

Mikä ihana juhannus!

Tänään olimme muumimaailmassa ja että meille sattuikin mahtava keli. Muualla suomessa sateli, mutta naantalissa paistoi Naantalin Aurinko ;).

Muumimaailma oli todella ihana paikka, en voi kuin suositella kaikille lapsiperheille. Meillä vierähti siellä reilu 3 tuntia ja vahingossa jäi yksi saaren osa katsastamatta, eli helposti olisi puoli päivää tuolla mennyt.
Saari on kyllä upea ja kaikki on tehty ja rakennettu hienosti.


Turun Caribiasta en voi sanoa samaa ja sanon vain, etten todellakaan ole tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen. Hotellihuone oli TOSI pieni ja kälynen, ihan kuin johonkin vanhaan hotelliin olisi mennyt. Kylpylä oli kyllä kiva, mutta pieni. Mutta ennemmin nukun yöni halvemmin jossain muussa hotellissa ja maksaisin 10€:n sisäänpääsyn vain tuonne kylpylään. Taisi siis olla meidän viimeinen kerta tuossa hotellissa.

Mutta takaisin muumien pariin.
Kuvathan kertovat enemmän kuin sanat joten...
 Käy muumilaaksoon....


























 Tämä ilme kiteyttää hyvin millä fiiliksillä Dansku oli molemmat päivät.





Naantalia.



Eilen siis majoituimme hotelli caribiassa ja menimme heti saavuttuamme uimaan.
Dansku nautti niin jumalattoman paljon polskimisesta, ettei häntä meinannut saada poistumaan syömistä varten. Syömässä käytiin hotellin ravintola Havannassa. Ruoka oli ok.

Ruoan jälkeen Dansku meni pieneen leikkihuoneeseen leikkimään. Leikin jälkeen menivät vielä tunniksi polskimaan altaalle. Kyllähän tuo sitten helposti sammahtikin ja nukkui tyytyväisenä koko yön.

Aamulla kävimme hotellin aamupalalla jonka jälkeen suuntasimme Naantaliin.
Vanhasta kaupungista saimme ilmaisen parkkipaikan(4h kiekkopaikka) ja kävelimme siitä muumilaaksoon.

Kokonaisuudessaan reissu oli onnistunut. Aino miinus tulee ylihinnoitellusta hotelli Caribiasta.

Dansku tosin rakasti koko pientä lomaamme, että hotellipettymys on ehdottomasti toissijainen juttu. 
Muumimaailman jälkeen pieni mies simahti autoon koko kotimatkaksi.

22 Jun 2011

Little Break

Joudun ottamaan tähän väliin bloggauksesta pienen tauon.
Oma läppärini lähti tänään huoltoon.
Vanha läppärini  tuli käyttöön, mutta huomasinkin, että siihen on jostain tullut joku todella paha viirus, enkä pysty sillä tekemään mitään. En edes avaamaan nettiä :(. Pöh! Yritämme viikonlopun aikana saada sen jotenkin kuntoon, mutta mikäli emme saa, voi olla että tietokonettomuus jatkuu pitkälle ensi viikkoon ellei pidempään.

Toivottelenkin jo nyt oikein rattoisaa juhannusta kaikille!
Me lähdemme tosiaan Turkuun perjantaina ja vietämme illan pulikoidessa Caribiassa. Lauantai- aamuna suuntaamme muumimaailmaan ja sieltä sitten kotiin grillailemaan.
Yritän blogata meidän jussista sunnuntaina äitini koneella.
Oikein hyvää loppuviikkoa!


21 Jun 2011

Mini Rodini Lookbook AW11

Sain juuri sähköpostissa kuvia Mini Rodinin uudesta syksyn/talven mallistosta.
Halusin heti jakaa kanssanne, sillä paljon on sellaisia, joita ei vielä ole missään netissä näkynyt.



 Love the elephant!



 Love the shirt.



 Bit scary?





 Tässä on jotakin kivaa...

 I LOVE the bears!
Tää on pakko saada!

Mitäs tykkäätte?