26 Nov 2012

Xmas photos ♥ by Piritta Lipiäinen

We went to take some cool xmas photos yesterday and they turned out great, as always with Piritta. She has taken photos of my son before(here) too, but it has been such a long time. It was great to see her again and we have just received the gorgeous photos she took. We are making Christmas cards out of these, of course ;).

Me käytiin (vähän extempore) otattamassa D:stä joulukorttikuvia Pirittalla eilen. Seuraan kyllä hänen facebook- sivujaan, mutta olin täysin missannut ilmoittautumisen joulukorttikuvaukseen. Olin kuitenkin sopivasti koneella, kun peruutusaikoja tuli vapaille markkinoille ja nappasin meille heti ajan. Kävimme siis kuvissa eilen ja jo tänään huiput kuvat kolahtivat sähköpostiin. Joku varmaan muistaa, kuinka kävimme hänellä keväällä 2011(mm. täällä) ja siitä onkin jo pitkä aika. Seuraavan kerran varataan aika alkuvuodesta, kun vauva on syntynyt, jotta saadaan ihania vauvakuvia ja sisaruskuvia.

Piritta on ihan huippu kuvaaja ja erittäin suosittu, joten jos halajat häneltä kuvausaikoja, kannattaa seurata hänen facebook sivujaan tarkasti ;).

Mutta ne kuvat...




Mikäs näistä on suosikkisi?

KIITOS PIRITTA!

25 Nov 2012

PO.P is pop!

I had a look at PO.P today and left the shop with some outerwear I was not intending to buy ;). They had -30% on all shell layers and I got 2 overalls with fleece for my soon to be two boys. 

Pyörähdin tänään PO.Pissa(taas) ja vaikka siellä kävin viimeksi Perjantaina, jolloin mitään ei tarttunut mukaan, löysin kuitenkin nyt hieman isommat jutut. Olen tässä märän ja lämpimän syksyn aikana toivonut, että olisin D:lle ostanut PO.Pin fleecevuorisen kuorihaalarin ja kun sattumalta tänään sellainen osui silmiin koossa 110cm, niin pakkohan se oli ostaa -30% alella. Pikkuveikalle ostin samantien myöskin fleecevuorisen haalarin koossa 80cm, joka saa mennä ensi syksyn/alkutalven ja ehkä vielä sen 1v keväänkin.

Lisäksi matkaan tarttui vauvalle villasukkikset ja tumput, sekä D:lle villatumput. Nyt on sitten PO.P kiintiö hetkeksi täynnä(lue: joulualeihin asti ;) ).
Kuvasta poiketen, meidän haalarissa on mustat vetskarit sekä musta hupun vuori.
Puhelimella napattu kuva...käytiin vähän kuraisella metsäretkellä(olisi pitänyt laittaa ne kurikset päälle) ja nyt haalari pääsikin jo ensi pesuun, kun lahkeet pinttyivät jo ihan mustiksi. Toivottavasti lähtee pesussa pois. 110cm on sopivan reilu ja menee keväälläkin. Ilman fleeceä menee vielä varmaan ensi syksynkin.


Pikkuveikkaa odottaa ensi syksynä tämä. Jos yhtään tulee veljeensä, niin syksyllä konttaillaan jo ja kävelyharjoituksia tehdään jo alkutalvesta, joten tämä haalari on varmasti ihan passeli.

Löytyykö teiltä PO.Pin fleecevuorillisia haalareita? Tykkäättekö?

P.S. Blogin uudesta ulkonäöstäkin saa antaa palautetta ;).

23 Nov 2012

From zapp to zapp xtra

How many of you own a Quinny Zapp buggy? 
We bought our zapp 2 years ago and it has been well used and loved. I chose a black and white edition back then and I still like it. I have washed it once in the washing machine and it is like new again. As we are having another child, I felt we needed a small buggy that can also be used from birth(the zapp can't be). I was looking for second hand Bugaboo bee's but the price was slightly too high and it would have been a hassle to buy it from England(where cheaper). So I suddenly realised that maybe I can turn our zapp into a zapp xtra(adjustable seat). I read about it and it was possible, so now I only needed a conversion kit + the seat. This turned out to be very easy as there was one on sale in the finnish auction site(like ebay). I won it for a good price and received it yesterday. I am not so keen on the color(brown, but looks like khaki to me), but there wasn't really any choice. Though, it is easier to keep clean ;). So, our old quinny zapp has now transformed into a zapp xtra, thanks to finding a seat and adapters! Voilá!

Kuinka monelta löytyy Quinnyn Zapp- matkarattaat?
Me ostimme meidän limited edition musta-valkoiset zappit melkein tasan 2-vuotta sitten. D oli siis tuolloin 2- vuotias eli rattaat ovat olleet matkarataskäytössä sen pari vuotta. Välillä enempi, välillä vähempi. Olen tykännyt noista todella paljon. Meillä onkin matkarattaista vieraillut noita ennen mm. Britax Verve, Graco mirage sekä Emma, jos en nyt jotain unohda ;). Zappien rinnalla meillä oli vaunujen sijasta Emmaljungan scooterit ja niillä tosiaan pärjättiin mainiosti, kunnes muutama kuukausi sitten myin Scooterit pois. 

Kun toinen lapsi saatiin alulle, oli selvää, että zappien runkoon ostetaan adapterit kaukalolle, jotta ihan pientä on helppo kuljettaa kauppareissuilla tai vaikka vaan kotoa autoon tms.

Auton vaihdon yhteydessä(farmarista viistoperäiseen) tuumimme, että olisi sittenkin hyödyllistä omistaa matkarattaat, jotka menee pieneen tilaan ja joita voi säilyttää vaikka auton takakontissa viemättä juuri tilaa. Zappithän ei sovellu vastasyntyneestä, sillä selkänojaa ei voi säätää. Ensin mietin Bugaboo bee- rattaita käytettynä ebaystä, mutta hinnat kohosi hieman liikaa omalle budjetille, joten piti miettiä muita vaihtoehtoja.

Satuin sitten miettimään, saisiko noihin Zappeihin ostettua Zapp Xtra istuinta, joka siis soveltuu jo vastasyntyneestä eteenpäin. Otin selvää ja se oli mahdollista, joten etsin muutaman päivän istuinta sekä adapteria, jolla sen saisi tuohon runkoon kiinni. Onni oli myöten, sillä löysin melkein heti huutiksesta uudenveroisen istuimen + adapterit alle 100€ posteineen. Istuin saapui meille eilen ja olen siihen todella tyytyväinen. Väri tosin ei miellytä(ruskea, mutta näyttää khakilta tms.), mutta pysyypä ainakin siistimpänä kun ne valkoiset kankaat ;). 
Nämä siis pääsee matkarataskäyttöön heti vauvan synnyttyä. Kokeilin näihin myös Eisbärchenin kaukalopussia ja vauvalla tuleekin olemaan ihanan pehmoiset ja lämpöiset oltavat :).

Tästä siis lähdettiin...
Ja tällaiset tuli uuden istuimen kanssa :).

Istuin menee kolmeen asentoon naama menosuunnassa ja kahteen selkä menosuunnassa.

Istuinta voi siis kääntää kumpaankin suuntaan ja tämähän on kiva, sillä työntäjä pystyy näkemään mitä rattaissa tapahtuu. 

Kyllä nyt rupeaa olemaan tavaraa niin, ettei ole enää paikkaa mihin laittaa ;). Onneksi alakerrassa on vaunuvarasto, johon nämä Zappit pääsee odottamaan ja välillä näitä tulee Danskunkin kanssa käytettyä. 


22 Nov 2012

Ice Cream Van by Sylvanian Families

My son wished for an ice cream van for his 4th birthday(back in August) and I tried to find him a good one. The only one I could find was by the lovely Sylvanian Families. I had to get it as it had some cool little things with it and it looks so cute too. My son has been playing with it ever since so it was definitely a hit! I have looked for other things by the same brand and listed a few I might get him for Christmas.

D toivoi 4v lahjaksi mm. jäätelöautoa. En löytänyt sellaista muulta merkiltä kun Sylvanian Families. Ostin sen hänelle, koska siinä tuli niin suloisia pikkuisia osia mukana ja tuo poika rakastaa räplätä kaikella pienellä ja on niiden kanssa todella tarkka. Auto oli myös todella suloinen kaikinpuolin. Ostos oli hitti, sillä tuolla autolla on leikitty todella paljon. Kaikki osat ovat pysyneet tallessa hyvin vaikka se nytkin on ollut taas jokapäiväisessä leikissä mukana. D rakastaa olla jäätelömies ja tehdä muille jäätelöitä :).
Tänä aamuna tehtiin taas jäätelöä :).
Eikö olekin suloinen? Jopa äidin mielestä tämä on aika cool ja se että tuossa tulee noita pikkiriikkisiä jätskitarvikkeita tekee tästä niin ihanan. Löytyykö teidän leikeistä tällainen?

Koska tuo jäätelöauto osottautui hitiksi, katselin mitä muita sarjassa olisi, joista tuo poika tykkäisi. Löysin paljonkin kivoja juttuja ja saattaa olla, että osa löytyy joulupaketeista. Kuvat lainattu amazon.co.uk.
 Tämä vene olisi aika upea. En ole suomessa tähän törmännyt, tässä on jopa hieman vahvemmat värit kun yleensä näissä leluissa on.
 D on toivonut jo pitkään myös matkailuautoa, joten tässä olisi ihana vaihtoehto. Näissä tulee mukana aina kaikenlaista ihanaa ja pientä.
Toinen vaihtoehto olisi tämä asuntovaunu, ihana tämäkin.

Tällä on hintaa sen verran paljon, että tuskin meille tulee, mutta eikö olekin upea? Tällaistakaan en ole suomessa nähnyt.

Näistä pikkuihanuuksista voisi kaikki löytää kodin meiltä. Nämä on juuri niitä mistä D tykkää, kun mukana tulee kaikkea pientä ihanaa. Haastavaa toki olisi pitää ihan kaikki nuo pienet osat tallessa ;).

Löytyykö teiltä Sylvanian families sarjaa? Leikkiikö teillä näillä pojat vai tytöt vai molemmat?

Huomaathan myös tämän päivän toisen postauksen. Se löytyy tästä.


Mini Santa Clause :) (with Silverjungle)

We received another lovely package from Silverjungle yesterday. My son fell in love with all the clothes and he played santa clause with the orange hat and gloves ♥. He wanted to wear the orange accessories to daycare today, but it is a bit too warm yet for those as they are very thick :).

Ihana Silverjungle lähetti meille toistamiseen ihanan paketin. Viimeksi me saimme pipon sekä sukkahousuja. Tällä kertaa mallistoon saapuneet ihanat punaiset tähtihousut ja pipo, sekä oranssi pipo ja tumput saivat meiltä uuden kodin :). 
D tykkäsi saamistaan jutuista niin, että leikki koko päivän joulupukkia oranssin pipon, tumppujen sekä tähtihousujen kanssa. Ihana katsella lapsen innostunutta leikkiä, kun toinen paketoin isot tumput kädessä "lahjoja" heh...
 Oranssit asusteet ovat kokoa 51/53(pipo) ja 3(tumput). Tumput ovat hieman reilut, mutta eipä näyttänyt poikaa haittaavan. Pipo on paksu, menee siis pakkasilla ja se oli sopiva.
Housut ovat kokoa 98/104 ja sopivan reilut, että menee pitkään. Poiketen aiemman malliston mustista tähtihousuista, näissä on vyötäröllä kiristys, joten housut pysyy hoikankin lapsen päällä hyvin. Punainen pipo vilahti edellisessä postauksessa ja onkin housujen kera tänään päällä tarhassa.

Käykäähän kurkkaamassa ja klikkailemassa ihania syysuutuuksia täällä! Kiitos ihanalle Silverjunglelle jälleen kerran ihanasta paketista! ;).





21 Nov 2012

30 weeks

Today my pregnancy has lasted for an incredible 30 weeks! This means that in about 10 more weeks(which does still sound like a lot) we will have a little one in the house(if everything goes well that is). We received the car seat and base yesterday and I am very happy with the choice I made. I also found the down feather sleeping bag I was looking for in my other post and it is perfect for the pram.

Tänään täyttyy tasan 30 raskausviikkoa! En voi edes uskoa, että ollaan jo näinkin pitkältä. Vielä olisi n. 10 viikkoa jäljellä(vaikka se kyllä vielä tuntuu pitkältä ajalta) ja sitten meillä onkin pikkuinen tuhisija perheessä(jos kaikki menee hyvin). 

Eilen kävin pelkopoliklinikalla juttelemassa edellisestä synnytyksestä, joka siis päätyi kiireelliseen sektioon. Sain ajan vielä synnytystapa-arvioon rv 37 ja todennäköisesti minulle tehdään suunniteltu sektio. Mutta mikäli vauva on oikeassa asennossa ja sattuisi tulemaan ennen sektiopäivää, lähden kokeilemaan alatiesynnytystä. Mutta lopulliset päätökset tehdään vasta sitten siellä äitiyspolilla myöhemmin.

Eilen haimme postista kaukalon ja telakan, jotka tulivat nopeasti Amazonin kautta. Olen tyytyväinen valintaan ja tänään avulias, tuleva isoveikka, kokeilikin istuinta jo nukellaan(minun vanha).




Hain tuossa joku aika sitten Joutsenen untuvamakuupussia/peittoa ja eräs lukijani sellaista minulle tarjosi. Se sopii aivan ihanasti vaunuihin ja näyttää niin pehmoiselta, että siellä vauvan on varmasti hyvä kölliä talvella :). Myöhemmin otamme tuon sitten peittokäyttöön ja saattaa olla että käytetään heti sekä peittona että pussina.

Pari päivää meillä onkin mennyt lääkärireissuilla, kun D:llä oli maha niin kipeä, että makasi maassa ja valitti. Päivystyksessä sanottiin että olisi mahatautia, mutta eilen lähdin aamulla vielä yksityiselle klinikalle, jossa otettiin vielä verikokeet. Mitään ei löytynyt, joten ehkä kyseessä oli vatsatauti tai sitten jokin muu...Keliakia kokeisiin pitäisi päästä, koska sitä on suvussa ja nyt otamme myös laktoosittoman ruokavalion käyttöön, sillä mahakipuja(ei tosin noin rajuja) on usein. 

Tänään olemme vielä olleet kotona ja huomenna sitten tarhaan.



17 Nov 2012

PO.P + pics

We went to see some sales at a local PO.P yesterday and couple of things came home with me :). I really like some of their clothes, but too bad they are quite expensive and rarely on good sale(especially the bigger sizes). But found a few things anyway ;). I have also bought a  few things from ebay from PO.P. 

Ideaparkin PO.Pissa alkoi eilen pienet alet. Alessa mm. äitiysvaatteita, pipoja, sukkiksia, sukkia sekä toppaa ja välikautta. Tietty D:n koossa ei oikein mitään ollut ja vauvalle en uskaltanut jemmaan vielä mitään ostaa. Löysin kuitenkin muutaman kivan jutun ja odottelen jos Joulualeihin jäisi jotain enemmän ja jotain kivaa.

HUOM! OSTAN PUNAISEN VK-TAKIN KOOSSA 110CM! TARJOA S-POSTILLA, JOS TEILTÄ LÖYTYY!

Lisäksi olen muutaman PO.Pin vaatteen ostanut ebaystä edullisesti. PO.P on ihana merkki ja suurinosa vaatteista mieleeni, mutta ovh hinnat ovat aika kalliita eikä niitä jää juuri koskaan alennukseen meidän koossa.

Tällaista kuitenkin on löytynyt. 
Eilen löytyi tuo neulepeitto, jonka päällä vaatteet ovat. Peitto on aivan ihanan pehmoinen, iso ja paksu. Farkunnäköiset collegehousut sekä body olivat vain -20% ja kokona 50cm, paksut villatumput olivat -50% ja tuo ylimmäinen, uudenveroinen, ihana setti on ebay ostos n. 10€:lla. Ebaystä on tulossa vielä 56cm kokoinen puna-valkoraitainen kietaisubody.

Onko teillä käytössä PO.Pin vaatteita?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tänään "juhlin" synttäreitäni...28v tulee plakkariin, hui! Sainkin eilen postissa itselleni kameraan erillisen salaman ja olen sitä hieman kotona testaillutkin jo. Tuo ihana pikkumiehemme ei vain oikein enää tykkää, että  häntä kuvataan, joten kuvat on tuollaisia hassuja :). 

 Kauppaleikit ovat nyt IN :)
Minun ihana kisuni :).


Mun 4v hassuttelija ;).

Nyt nauttimaan kahvipöydän antimista ja jos huomenna menisi kaupunkiin pukkiparaatiin ja Joulun avaukseen :). Mukavaa viikonloppua!

14 Nov 2012

All the things we need...

for the baby. This is so far what we have gotten. Some are still on their way and some are in the storage room of the shop we've bought it from. There are few things still that we need, but not many.

Mitäs vauva tarvitsee? Toisin sanoen, mitä me olemme meidän vauvalle hommanneet, mitä me koemme tarvitsevamme? Meidän taustat huomioon ottaen, olen nyt halunnut ehdottomasti panostaa kaikkeen kivaan ja laadukkaaseen. Säilytämme toki kaiken ainakin jonkin aikaa ja jos ei sitä kolmatta saada pakastetuista alkioista, niin sitten joudumme nämä ihanuudet myymään...mutta siihen on vielä kuitenkin piiiitkä aika.

Olen nyt myös halunnut sellaisia juttuja, ettei joutuisi kaipailemaan mitään. Vaunut olen ostanut sellaiset, etten kaipaisi muunlaisia, mutta senhän huomaa sitten vasta kun niitä pääsee oikeasti kokeilemaan. Toivottavasti olen kaiken suhteen tehnyt hyvät päätökset eikä mitään tarvitsisi katua.

Mitä meillä sitten on ja mitä vielä puuttuu?
Vaunuina on Bugaboo Donkeyt monona, eli yhden lapsen versiona. Nämä ovat hyvät sittenkin, jos meille pakkasukko olisi jossain vaiheessa tulossa, eli saisi sitten muutettua sisarusrattaiksi. Isot etupyörät, iso tavaratila alhaalla ja tuo sivukori ovat ne isoimmat plussat näissä. Nämä mahtuvat meidän mini hissiin ja näitä on mukava työntää. Näiden kokonaiskäyttömukavuus kuitenkin tulee todettua vasta, kun saan vauvelin kyytiin ja pääsen talven sohjoihin cruisailemaan.


Meillä on jo D:n käytöstä nuo valkoiset Quinny Zapp rattaat, jotka tilasin pari vuotta sitten saksasta. Ne ovat olleet aivan huiput matkikset ja menevät superpieneen tilaan. Ostin niihin adapterit, jotta runkoa voi käyttää matkarataskäytössä kaukalon kanssa. Quinnyn runko tuleekin pysyväksi osaksi auton varustusta, eli kulkee aina mukana adaptereineen. Koska pelkkien Zappien istuinosa on kiinteä ja vain istuma-asennossa, löysin sattumalta huutiksesta Zapp Xtra- istuimen sekä adapterit, joilla sen saa kiinni noihin Zappien runkoon, joten saamme kätevät matkarattaat jo pienemmällekin vauvalle käyttöön. Xtra istuin, jonka ostin, on ruskea...ei siis lainkaan väri minkä olisin halunnut, mutta ebayssä näkyi noiden istuinten + adapterien hinnat olevan aika korkealla, joten sain nuo hyvään hintaan huutiksesta.

Kaukalo + jalusta tilattiin toissapäivänä Amazonista, koska sieltä sai tämän setin reilun 100€ halvemmalla kuin suomesta ostettaessa. Kaukalo on siis Maxi Cosin Pebble mustana sekä vyökiinnitteinen EasyBase2 jalusta. Meidän uudesta autosta ei harmiksemme isofixejä löytynyt, joten piti tyytyä tuohon turvavyökiinnitteiseen, mutta oli sekin saanut hyvät pisteet testeissä, joten hyvä sekin. 

Talvivauvalle koin ehdottomaksi hankkia kaukalopussin, jotta pientä vastasyntynyttä ei tarvitsisi pukea muhkeisiin ja liian isoihin toppahaalareihin. Kaukalopussi saakin palvella koko kevään. Rataspussiksi, lähinnä ensi syksyä/talvea ajatellen, ostin Elodie Detailsin lämpöpussin, koska vauva on ensi talvena istuva, mutta kävelemätön pikkuinen, joka tarvitsee lämpöä ja suojaa. D:llä ei ollut käytössä noista kumpaakaan, mutta en kokenut noita tarpeellisiksi, sillä keskitalvella ikää oli jo 4-8kk ja silloin toppahaalari oli hyväksi koettu vaihtoehto.

Sänky odottaa hakijaansa kaupan varastossa ja haemmekin tämän sitten viimeisenä, joskus Tamikuussa. Sängyksi valikoitui pitkäikäinen Brion Sleep, josta saa laitoja poistamalla taapero- sekä juniorisängyn. Tähän pitää vielä ostaa erikseen patja, mutta silläkään ei mitään kiirettä, koska vauva tulee ensin nukkumaan äitiyspakkauksen laatikossa.

Ja mitä vielä puuttuu? Minkäänlaista hoitotasoa ei ole vielä, enkä tiedä millaiseen ratkaisuun päädymme. Kylppäriin ei mahdu mitään erillistä pöytää, joten saattaa olla, että ostetaan pesukoneen päälle sellainen vaihtoalusta. Tutteja on nyt vain muutama ja niitä pitäisi ostaa vielä muutama lisää. Tuttipulloa ei ole hommattuna, joten yhden tai kaksi sellaista pitää ostaa. D:n aikana käytössäni oli hyväksi havaittu Tommee Tippee rintapumppu + pullot, mutta ajattelin nyt jos en ostaisikaan rintapumppua lainkaan...pitää miettiä :).

Kylpyamme kotoamme löytyy ja se on pieneksi taittuva Flexibath

Mitäs sanotte? Onko tuossa kaikki tarpeellinen, olenko unohtanut jotakin tärkeää? Vaatteet on kasassa, samoin harsoja ym. mutta tavarapuolella, onkohan meillä varmasti kaikki? 

Kantoreppua tms. en ajatellut hankkivani, kun ei sellaista D:n kanssa koskaan tarvinnut...onko teillä sellainen ollut tarpeen ja jos niin miksi?


11 Nov 2012

Joutsen -looking for!

In Finnish only..


Sattuisiko keneltäkään löytymään tällaista Joutsenen untuvapussia vauvalle? Olisi passeli talvivauvalle ja voisi käyttää myös peittona myöhemmin. Laittakaa meiliä, jos teiltä sattuisi löytymään myyntiin.

Me löydettiin eilen auto, mutta huomasimme siinä tänään vikaa, joten vien sen huomenna näytille ja se on pakko huoltaa...huoh! Kiirettä siis pitää...blogi aktivoituu varmasti paremmin, kunhan jään äippälomalle ja vauva syntyy :).



5 Nov 2012

Maternity package

We here in Finland consider ourselves quite lucky when we expect a baby(or babies). We all get to choose either a maternity package that includes clothes, nappies, brush etc. the basic things your baby will need the first year or 140€. I chose the package for my first child, but the money for this second one. My reason not to take the package was, that it doesn't have many small sized clothes and mainly I like to buy the clothes myself. Anyway, here's a photo of the maternity package that we could choose to have and some images of my own package that I have been making myself.
Äitiyspakkaus, suomalaisten ylpeys :). En tykännyt juuri lainkaan tästä uudesta paketista. Siilimakuupussin voin ostaa, jos se kirppiksellä joskus tulee vastaan, mutta muutoin värimaailma ei miellyttänyt omaa silmääni. Toisekseen tiedän, ettei meillä olisi tullut käytettyä suurinta osaa noista vaatteista, joten meille ei pakkausta tällä kertaa otettu. D:ltä on tallessa pakkaus(pahvi) + patja, joten se menee alkuun ensisänkynä. Siellä säilön myös omaa äitiyspakkausta, jota olen keräillyt kasaan pikkuhiljaa. Se rupeaakin olemaan jo täynnä 50 ja 56cm vaatteita ja tänään sai vielä hieman lisää täytettä.

Uusin täyte pakettiin on tuo PO.Pin ihana raitasetti koossa 56cm. Jos vauva syntyy ajallaan ja normaalikokoisena, saattaa tuo PO.P setti velourhaalareineen olla vauvalla kotiutumisasuna. Ylhäällä vasemmalla on villabody + housut lämmikkeeksi, pipoja, sukkia sekä tumppuja. Oikealla ylhäällä on villaa sisältävä haalari(t. harmaa), lampaannahka tossut, villamyssyä sekä neulehaalarit.

Alhaalla vasemmalla kuvaa täydestä paketista. Harsoja ostin paketin tänään ja muutama tutti sekä tuttipullo pitää jossain vaiheessa vielä ostaa. Säästänkin nyt seuraavaksi rahaa alennusmyynteihin, jos vaikka vielä löytyisi jotain superihanaa. 

OSTAN: Jos teiltä löytyy ihania PO.Pin raitavaatteita, niin tarjoa 50-74 koossa!

Loppuun vielä tällaiset vanhat(olisko 2002) Brion Kombit, jotka meille kotiutui eilen parvekevaunukäyttöön. Sain nämä ilmaiseksi facebookin kirppiksen kautta ja pesinkin jo kaikki kankaat. Vaunuista tuli kuin uudet ja ovat erittäin siistit. Erittäin sopivat parvekkeelle ja näillä pääsee kyllä sitten oikein kunnon myräkällä pihallekin iosjen pyörien ansiosta. 

Oletteko te ottaneet äitiyspakkausta toiselle lapselle? Mitä tykkäätte tuosta uudesta pakkauksesta? 
Mitä teidän mielestä vauva tarvitsee ehdottomasti? Mitä ei?

Onko teillä ollut parvekevaunut erikseen? Onko pelkoa, että ne homehtuisivat parvekkeella(ei toki pakkasilla, mutta keväällä)?

4 Nov 2012

Park and stuff

We went to a longer way yesterday to try out a park in town. It has recently been renewed and it looked like something fun. D enjoyed it, of course, in his Ticket Outdoor plain rain suit with fleece, gladly it was warm enough for that, so we didn't need a winter suit.

My pregnancy is going well...except I got diagnosed with gestational diabetes :(. That is the worst kind for me to have as I refuse to poke my fingertips with needles. That means, I can not follow up my sugar levels. I am also a very picky eater, so the eating has become a problem as well...not fun at all I can tell you. I do have an ultrasound coming up next thursday and I will have to talk to the doctor to see what she recommends.



Me kävimme eilen kokeilemassa Tammelan Emil Aaltosen puistoa, joka on hiljattain uudistettu. Mun mielestä puistossa oli puutteita mm. ihan pienille lapsille sopivia juttuja oli tosi vähän(esim. pientä liukumäkeä ei lainkaan). Puistossa oli myös iso kiipeilyteline jonka ikäraja 6-15v ja sekin oli mun mielestä turha sinänsä, että sen puolen puistosta oli vallannut reilu 10-vuotiaat joiden kielenkäyttö oli jotain todella kamalaa...varsinkin kun siinä vieressä oli iso hiekka-alue pienemmille.

No, D tykkäsi toki kovasti ja päällekin sai taas laittaa Ticketin plain rainin fleecellä...kuraseksi siellä kyllä tuli, eli rubber rain fleecellä olisi ehkä ollut paras. Taidetaan sellainen hommata kevääksi.

Raskaus sujuu hyvin muuten, mutta mulla todettiin raskausajan diabetes :(. Muut arvot olivat todella hyvät, paitsi paastoarvo 5.5(raja 5.3). Tämä on ongelma sinänsä, että en suostu/pysty pistämään itseäni sormeen. En ole sitten kouluaikojen antanut kenenkään pistää sormeeni, joten neuvolassakin hemoglobiinia ei ole mitattu sormesta kertaakaan. Käyn kilpirauhasarvokontrolleissa parin kk välein, jolloin on hemoglobiinikin aina otettu.
Ruokavaliota pitäisi nyt sitten muuttaa, mutta sekin on hankalaa, koska ruokavalioni on niin rajoitettu, etten syö esim. lainkaan kasviksia :(. Tästä on itselleni muodostunut aika stressaava ongelma ja on niin ärsyttävää nyt joutua olemaan oikeasti nälässä, kun juuri mitään ei voi syödä.

Noh, ensi viikolla on kasvukontrolliultra(vauva on siis ollut 4-5pv pienempi), jonka tekee lääkäri, joten hänelle pitää ilmoittaa etten seuraa sokereita ja kysyä että mitä pitäisi tehdä.

Onko lukijoissa muita raskausdiabetikoita? Millaisia arvoja teillä oli? Ja pystyittekö itse seuraamaan sokereita kotona?

(Pistetään nyt sulkuihin vielä, että pystyn pistämään itseäni mahaan ja olenkin hoitojen aikana niin tehnyt monen monta kertaa, ainoastaan sormiin pistäminen on ongelma ja onkin tyhmää, ettei sitä verikoetta voi ottaa esim. mahasta)

Ensi viikolla on tiedossa myös pikainen matka Helsinkiin, jonne suuntaan Onnibussia testaten(junalla takaisin)...matka on heti ultran jälkeen, joten saattaapi tulla aika pitkä päivä.

Rv tänään 27+4 ja pikkumies mahassa on ollut erittäin vilkas viimeiset 48 tuntia, ihanaa myllerrystä ♥.

2 Nov 2012

Seeing stars

Finnish brand Silverjungle has the most greatest tights...stars! We have had their tights before and last week received another pair in a lovely color of turquoise. I also got a cute pair for the baby too and a black hat with a turquoise star.
Meille kotiutui viime viikolla ihanat turkoosit tähtisukkahousut Silverjunglelta. Meillä oli jo keväällä käytössä mustat sukkikset valkoisilla tähdillä ja nyt heillä on myös nämä ihanat turkoosit. Laatu on ollut minusta hyvää, pylly ei löysty niinkuin esim. Lindexin sukkiksissa. Housut pysyy napakkana, vaikka jonkin verran toki nukkaa tulee pintaan. Meillä ollaan nyt viimeiset pari viikkoa käytetty ahkerasti sukkiksia ja näitäkin on ehditty pesemään jo ainakin 5 kertaa.

 T- paita on myös Silverjunglen, viime kevään mallistoa. Sukkahousut kokoa 98/104 ja sopivat tuolle 100cm pitkälle, eli sanoisin että vastaa hyvin kokoaan.
Vauvalle tuli tällaiset ihanat, paksut froteesukkahousut, jotka päätyivätkin jo äitiyspakkauslaatikkoon odottelemaan pikkuherran saapumista :). Kokona näissä 62/68.

Paketissa oli vielä tällainen musta pipo, jossa turkoosi tähti. Tämä olisi/on täydellinen PO.Pin vk-setin kanssa, eli toivomme vielä hieman lämpimämpiä kelejä, jotta saadaan setti käyttöön. Tänään se kuitenkin pääsi tarhaan ja koko 51/53 on sopiva tuohon alle 50cm päähän.

Silverjungle haluaa tarjota lukijoilleni -20% koodilla ralli20 9.11 asti(tarjous ei koske settejä, lahjakortteja, poistokorin tuotteita eikä kuukauden tarjoustuotteita).

Kannattaa kurkata ehdottomasti housuvalikoima sekä pipot, paljon on tullut ihania syysuutuuksia ;).