30 Dec 2014

Fun outside...

Kyllä on kieltämättä ollut ihanaa olla lomalla ja saada pitää lapsetkin kotona tarhasta. Ilmat eilistä lukuunottamatta on olleet niin kivoja, että on ollut kiva olla lumessa touhuamassa. Tänään otettiin pulkat ja lähdettiin keskustaan pulkkamäkeen ja kaupoille. Molemmilla pojilla oli tosi kivaa. Illalla saatamme vielä mennä rymyämään viereiseen, isoon lumikasaan :D.

Huomenna ammutaan muutamia raketteja ja juhlitaan uutta vuotta pienimuotoisesti oman perheen kera.
Tässä vielä O:lla 86cm Molo, jonka löysin edullisesti käytettynä. On toiminut ns. kakkoshaalarina, koska on omaan makuun hieman pussittava, varsinkin jaloista. Kovilla pakkasilla tosin tämä taitaa olla parempi fleece- haalarin päälle, koska tässä on enempi tilaa. Molempien kypärämyssyt on myös alelöytöjä, D:llä koko 3-5v ja O:lla 1-2, joka on vielä liian iso vaikka nytkin alla oli vielä villakypärämyssy. Mutta meneepähän sitten ensi talvenakin!

29 Dec 2014

Freezing cold!

Tänään oli pakkaslukemat korkealla, mutta hetken aikaa olimme ulkoilemassa, samalla kun laitoimme auton lämpiämään. Tuli huomattua tarvetta toiselle villabodylle O:lle ja hän voisi tarvita myös fleecehaalarin. Joten täytyy pitää silmät auki aleissa :).

Tämä ihana ja notkea 2-os puku on ollut aiemminkin päällä sekä myös erikseen, mutta nyt pääsi kunnon pakkastestiin ja lämpöisenä pysyi poika. Tässä on todella helppo liikkua, on kapeaa ja ns. ihonmyötäistä mallia ja kangas venyy. Lahkeet saa kiristettyä todella kireälle ja lisäksi siellä on vielä lumilukko.  Pipo on alelöytö kokoa 48cm ja menee melkeinpä paremmin D:n päähän kuin O:n.

Meidän pieni palleroinen sai alemyynnistä uudet lämpimät kengät, Sorelit ja niitä testailtiin ekaa kertaa tänään kunnolla. Myös Molon karvapipo pääsi ekaa kertaa päähän, alle tosin piti vielä laittaa villakypärämyssy, sillä tämä 1-2 koko on hieman vielä iso tuolle melki 2v:lle :D. Molon haalari koossa 80cm on vähän siinä ja siinä onko kiipeilyssä inansa nafti, mutta menee kyllä varmasti loppuun asti. Jemmasta löytyy kyllä myös 86cm koko jos tarvetta.

Onneksi sentään heti jo lauhtuu ja uutena vuotena saadaan ulkoilla enempi, eikä tarvitse jäätyä :).

P.S Molon omassa nettikaupassa on alkanut ale ;).

27 Dec 2014

The best reflectors in snowsuits!

Molo Kidsin haalarien heijastimet jaksavat vuosi vuodelta herättää ihastusta ja iloa meille sekä myös muille, joita kiinnostaa mikä/mistä haalari on. Heijastimet haalareissa on aivan huiput, kuten kuvistakin näkee. Olimme eilen pimeän tullen laskemassa mäkeä läheisessä metsässä, otin mukaan pitkästä aikaa järkkärin salamoineen. Hyviä kuvia ei tullut, mutta heijastimet heijastivat niin upeasti, että laitan tännekin :). 

Me olemme nyt vihdoin saaneet hieman lunta tänne Tampereellekin, joten ihan pilkko pimeää ei enää ole, siltikin heijastimet on erittäin tärkeitä ja mm. uutena vuotena raketteja lähdemme ampumaan missäs muussa, kuin Molon haalareissa!

Tänään voisi lähetä sitten jo ihmisten ilmoille ja katsastamaan alemyynnit :).

Mukavaa viikonloppua kaikille!

25 Dec 2014

Christmas Eve


Meidän Jouluaatto sujui mainiosti, syötiin hyvin, pukki toi kasan lahjoja, rakennettiin legoilla, herkuteltiin makealla jne. Katsottiin myös elokuvia ja tänään rento meininki on jatkunut. Juuri syötiin masut pullolleen ja kohta voi aukaista pari suklaanamia ;). Elokuvana nyt Toy Story ja elokuvaseurana Mr. Potatohead ja  Buzz Lightyear :D.

Oikein ihanaa Joulupäivän iltaa kaikille!

23 Dec 2014

23.12 Sweeten up for Xmas!

Blogiringin joulukalenteri on avannut monia ihanaakin ihanimpia luukkuja Joulukuussa ja minun vuoroni on nyt. Itseasiassa olisi ollut jo aiemmin, mutta en kiireiltäni sitten ehtinytkään sitä toteuttamaan. Kaikki luukut löytyvät täältä, joten kannattaa ehdottomasti kurkkia muidenkin luukut! Eilen avattiin numero 22 Mamma rimpuilee- blogissa ja huomenna viimeisen luukun avaa La Petite Princesse- blogi.

Meidän luukusta löytyy jotakin hyvää. Joulumme perinteisiin jo kuuluukin makeat itsetehdyt herkut, kuten toffee ja kakut tms. Päätin viime vuoden tapaan tehdä tänäkin vuonna ihania jouluisia toffeita. Toffeen teko on superhelppoa, joskin se kestää jonkin aikaa.

Ostin taannoin Kodin1 ihanan Cookies- purkin, joka on tähän asti ammottanut tyhjyyttään. Halusin sen jollain täyttää, ja mikä parhain sitä täyttämään kuin marenki! 

Tein eilen myöskin juustokakun, mutta harmikseni se epäonnistui koska oli kuitenkin liian vähän aikaa uunissa :/. Täytyy katsoa josko jaksaisi vääntää pienen juustokakun vielä tilalle, mutta toistaiseksi herkutellaan toffeella ja marengilla.

JOULUINEN TOFFEE

4dl kermaa
3dl sokeria
1dl tummaa siirappia
50g voita
1rkl piparkakkumaustetta

1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja laita hella hetkeksi täysille.
2. Pudota levyn lämpötila keskilämmölle ja sekoittele toffeeta hiljaksiin n. 40min, tai kunnes massa on niin kiinteää, että kylmään vesilasiin pudottaessa toffee jähmettyy.
3. Kaada massa leivinpaperilla (tai öljyttyyn) vuorattuun vuokaan ja jäähdytä
4. Leikkaa jäähtyneinä halutunlaisiin paloihin-
5. NAUTI!!

MARENGIT (2 pellillistä)

4 kananmunan valkuaista
2dl sokeria
tippa sitruunamehua
ripaus vaniljajauhetta
halutessa tippa elintarvikeväriä

1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset erilleen
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
3. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteää
4. Lisää vanilja, sitruunan mehu sekä elintarvikeväri ja vatkaa vielä n. 1-2min, kunnes kunnolla sekoittuneet.
5. Laita taikina pursottimeen ja pursota halutun kokoisia marenkeja pellille.
6. Paista 100C(kiertoilma) n. 2-3h, jonka jälkeen uuni pois päältä ja marengit saa vielä jäädä 1-2h sinne kuivumaan. 
NAUTI!!



17 Dec 2014

Ilmainen Molo Kids Joululahja! HELP!


ILMAINEN MOLO KIDS JOULULAHJA!
Kyllä! Saat ilmaisen joululahjan Molo Kidsiltä, jos jaat meille tietosi “Molo Kids” printtikankaista, joita on myyty Eurokankaassa luvatta. Esimerkkinä liitteenä olevat kuvat printeistä.

Tarvitsemme sinun arvioisi kuinka paljon (kg tai metri) Molo Kidsin printtikangasta olet yhteensä nähnyt kaikissa Eurokankaan myymälöissä, joissa olet käynyt viimeisten kuukausien aikana.

Lähetä tietosi meille (määrineen ja mahdollisine kuvineen) sähköpostitse molo@molo.com ENNEN Tiistaita 23.12. Laita mukaan sinun yhteystietosi (sähköposti, nimi, osoite, puhelinnumero sekä lapsesi vaatekoko ja sukupuoli). Tarvitsemme vastauksen Englanniksi, kiitos!

Arvostamme suunnattomasti apuasi!


Jakakaa tätä ihmeessä omissa blogeissa, facebookissa, instagramissa ym. Erityisesti käsityöblogit jne. Kiitos!!

15 Dec 2014

Before Christmas

 Näin ennen Joulua tein D:n kanssa pienen päiväretken Helsinkiin. Kesällä ei tullutkaan käytyä siellä suunnalla kertaakaan, vaikka yleensä ollut tapana käydä. D on siis halunnut Helsinkiin jo pitkään, joten päätin varata liput Onnibussiin ja matkata sinne päiväksi. Kävimme Luonnontieteellisessä museossa, jota en voi kuin suositella! Aivan mahtavan hieno minusta ja todella paljon nähtävää. Ajeltiin myös ratikalla, syötiin pihvit ja kakkua sekä katsastettiin Tuomaan markkinat senaatintorilla. Oli oikein kiva ja onnistunut matka ja Onnibus oli todella hyvä ja helppo matkustusväline, ehdottomasti sillä mennään uusiksi!
Nyt kun koulukiireet on ohi, voi ruveta keskittymään kodin laittamiseen joulua varten. Pojille löytyi pieni kerrossänky torin kautta, joka tosin on hieman liian korkea, eli jalkoja on pakko lyhentää. O nukkuu siis edelleen pinniksestä, josta juuri irroitimme laidan. Häntä ei voi kuitenkaan siirtää alasänkyyn ennen kuin jalat on lyhyemmät ja löydämme sopivan turvalaidan. Ei kylläkään kiirettä, hyvin nukkuvat näinkin :). 

Näin pimeällä on ihana tuoda kotiin valoa kynttilöillä, lyhdyillä sekä erilaisilla jouluvaloilla. Monenmoiset alemyynnit (mm. Kodin1) ovat saaneet ainakin minut liikkeelle ja olen joitain kivoja juttuja ostanut. Kaksi ihanaa messinkilyhtyä löytyi sattumalta kirpputorilta (eri aikaan, eri pöydistä) ja koristavat toistaiseksi olkkarissa. Poikien tarhakuvat ovat saaneet nyt kehykset (ei siis kuvassa) ja niille etsitään sopivaa paikkaa. Hurrikaani ja kynttilä on Kodin1 ostettu ja sekin olohuoneen lipaston päällä :). 

Kunhan saamme joulusiivon kunnolla alkuun, laitan laajemmin kuvia asunnosta :).

Oikein ihanaa viikkoa kaikille!!

11 Dec 2014

Christmas presents! :)


Huh! Vihdoinkin on koulu ja työharjoittelu + ensimmäinen näyttö takana ja Joulun odotus voipi alkaa. Havahduin tänään myös siihen, että Jouluun on alle 2 viikkoa aikaa! Kuinka nopeasti se onkaan taas tullut. Lasten lahjat on onneksi ostettu, muille täytyy vielä jotain pientä katsella. 

Lasten lahjoja siis kuvassa...tänä Jouluna D saa paljon legoja ja päätin nyt ostaa hänelle noita Friendsejä ihan sillä, että saa eri värisiä palikoita ja onhan nuo nyt aika kivojakin. Tulossa myös Lego Movie- jäätelöautolego, Tatu ja Patu peli sekä jotain muuta sukulaisilta. Englannista on ainakin tulossa Toy Story legopaketti, Näin koulutat lohikäärmeestä tuttu Hikotus- asu ja Nextin yökkäreitä molemmille. Yhteiseksi lahjaksi pojat saavat tuon Flexi trax Lentsikat- radan.

O saa yökkäreiden lisäksi Duplopaketin, Perunapään, Autot- autoja, possupankin sekä Hugo- koiran. Englannista tulossa jotain pientä vielä lisäksi ja sukulaisilta ehkä jotain extraa. O on autohullu, rakastaa yli kaiken autoja, joten niiden kanssa ei voi mennä vikaan :). Myös koirat ovat IN, joten toivottavasti Hugosta on iloa pitkäänkin.

Mitä teidän 2- ja 6-vuotiaat saavat lahjaksi, mitä ovat toivoneet?