31 May 2015

Welcome Summer!

Kesäloma alkoi ja mitä mahtavimmilla ilmoilla! Torstaina juhlittiin eskareiden kevätjuhlia ja samalla se oli O:n viimeinen tarhapäivä. Eskarit olivat Perjantain vielä normaalisti tarhassa katsellen elokuvaa kera herkkujen ja leikkien yhdessä viimeistä kertaa eskarilaisina. Iltapäivällä pakattiin kaikki kamat kasseihin ja kesäloman viettoon! Ihanaa on kuitenkin, että suurinosa eskarilaisista on samalla luokalla syksyllä, joten kavereita päästään näkemään taas parin kuukauden päästä.
Meidän ihana rakas eskarilainen, tuleva ekaluokkalainen ♥. Kyllä oli kieltämättä haikeaa, kun tarhataival loppui, juurihan se vasta alkoi! Nyt alkaa pidempi koulutaival ja toivomme että koulu sujuu hyvin loppuun asti. Tuntuu oudolta, että oma lapsi on jo koululainen kun ei itse muka kasva yhtään ja vuodet vaan vierii :P.

Perjantaina juhlimme pihan kodassa grillaten naapuriperheen kanssa ja lauantain ilmat suosivat ulkoiluja, joten kävimme eilen moporetkellä :).
Ensiviikolla on hieman jo ohjelmaa, kun D pääsi alkeisryhmään uimakouluun, joten 4pv/vko olisi tiedossa uimakoulua keskellä päivää. Lisäksi kaveri tulee meille kylään pariksi päiväksi, joten ensiviikon uskon menevän nopeasti. Sitten onkin jo aika lähteä Englantiin, joten tiedossa pakkaamista, rahanvaihtoa, tuliaisten ostoa ja jotain vaatetta pitää ainakin itselle ostaa ;). 

Oikein aurinkoista ja lämmintä viikon alkua kaikille!

22 May 2015

UK trip plans vol. 2

Vielä viimeinen rutistus ennen lomaa ensiviikolla ja sitten päästään lomalle! Kolme viikkoa vajaa on lähtöön ja kovasti rupeaa jo jännittämään. Itse lentopelkoisena jännitän meistä eniten ja toivon vaan, että matka lentoineen ja pitkine ajoineen menee hyvin. Kokosin tähän meidän loppuloman reitit ja nähtävyyksiä. 

Edellinen postaus pysähtyi Blackpooliin ja nyt sitten kolmantena reissupäivänä jatketaan matkaa etelä skotlantiin, pieneen Corsockin kylään. Lähettyvillä on muutama isompi kylä/kaupunki mm. Castle Douglas ja Dumfries, jossa varmasti molemmissa käydään. Ajamme läpi Lake Districtin, jossa upeita järvimaisemia ja pysähdymme jossain ruokakaupassa. Illansuussa on tarkoitus olla miehen äidin luona perillä. Skotlannissa vietämme hieman vajaa viikon, jolloin tarkoituksena olisi käydä myös Edinburghissa. Castle Douglas tarjoaa lapsille mm. suklaatehtaan, jossa saa itse tehdä omia suklaaluomuksia ja löytyy sieltä myös jäätelökauppa, joka itse tekee jäätelöt monessa eri maussa ;). 

Jatkamme matkaa Skotlannista alaspäin ajaen lähes 5 tunnin matkan Birminghamiin ja olemme siellä yötä. Seuraavana päivänä käymme Cadbury World- suklaatehtaalla, jossa on kaikenlaista tekemistä lapsille. Sieltä jatkamme iltapäivällä Bristolin kautta (jossa miehen isä asuu) majapaikkaamme pieneen Croscomben kylään. Lomaa jää vielä reilu viikko, jolloin tarkotuksena on viettää aikaa Bristolissa sukulaisten kanssa, käydä Cheddarissa, rannikolla, Legolandissa. Miehen äiti liittyy vielä kanssamme loppuloman ajaksi, joten jonkin verran suunnitelmat auki, mitä tullaan tekemään.
Mikäli reissu sujuu kaikinpuolin suunnitellusti, uskon sen olevan ikimuistoinen. Koskaan aiemmin emme ole näin laajaa reissua tehneet ja D kun on jo isompi, niin varmaan tulee matkan muistamaan. Pojille on nyt ihana päästä puhumaan Englantia ja toivonkin sen tarttuvan myös pienempään.

Kesäkuun lopussa onkin sitten hyvä palata kotiin ja nauttia reilun kuukauden lomasta ennen koulujen alkua. Kodin remppaa pitää myös kesälomalla jatkaa, joten loma varmasti sujuu mukavasti kun puuhaa on! :)

Vaatteista olen kovin huonosti viimeaikoina kirjoitellut, mutta yritän kesälomalla skarpata siinäkin asiassa ;). Tilasin juuri pojille Oii:n alesta parit Molon paidat, jotka otetaan reissuun mukaan. Kovin paljoa vaatetta en täältä raahaa vaan ajattelin käyttää hyväksi mm. Nextin ja Gapin tarjonnat Englannissa ja ostaa sieltä kasan kivoja kesävaatteita :).

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!

7 May 2015

Upcoming trip plans!

Nyt on harjoittelut takana, vielä kolmisen koulupäivää ja vuoden opiskelurutistus ohitse, huh! On mennyt vuosi hurjan nopeasti kyllä, saisi vähän vauhti hidastua, sillä lapset kasvaa ihan silmissä. Koulussa on käyty jo tutustumassa ja kohta eskari päättyy, yksi ajanjakso jää elämästä taakse kun isompi äidin pikkupojista siirtyy koulumaailmaan! Pienempi onneksi saa vielä kulkea tarhamatkaansa pidemmän aikaa ennen koulun alkua, mutta niin se vaan nopeasti sekin aika koittaa. 

Ennen koulunalkustressiä kuitenkin lähdemme aivoja tuulettamaan Englantiin ja ensimmäistä kertaa ikinä, vuokraamme koko ajaksi auton ja pääsemme pienelle road tripille.  Lennämme Pirkkalasta Stanstediin ja sieltä nappaamme auton alle. Ajamme n. tunnin päähän Huntingdoniin, joka sijaitsee aivan Cambridgen kyljessä ja yövymme Premier Inn- hotellissa. Varasimme tähän hotelliin myös aamiaisen, koska emme ehdi ehkä illalla kaupassa käymään. 

Sieltä on sitten hyvä jatkaa masut täynnä matkaa eteenpäin, kohti kaunista Chesterfieldin kaupunkia, josta katsoin meille hyvän lounaspaikan valmiiksi. Sieltä jatkamme matkaa läpi Yorkshire Dales- kansallispuiston ja Manchesterin alueen ja päätepysäkki on Blackpoolin kaupunki merenrannalla. Siellä yövymme myös Premier Inn- hotellissa. 
Blackpoolissa käymme syömässä illallista jossain ja nukumme mukavasti. Seuraavana päivänä kierrellään hieman kaupunkia ja ehkä käymme jossain kohteessa. Jatkamme täältä kuitenkin matkaa vielä Skotlantiin miehen äidin luokse, mutta emme pidä mitään kiirettä. Matkaa miehen äidille on tästä n. 2,3h, joten päivällä ehdimme hyvin nähdä juttuja ja saatamme ajaa läpi Lake Districtin. 

Toivon vain että sää pysyisi kohtalaisen hyvänä, ettei ainakaan sataisi koko menomatkaa :). Toivon myös, että automatkat sujuu hyvin, vaikka hieman oppimista on taas toispuoleisessa liikenteessä. 

Onko teillä kesäsuunnitelmia?
Onko joku ajellut Englannissa vuokra-autolla, onko jotain mitä pitäisi ottaa huomioon? Entä mitään mitä ehdottomasti kannattaisi mennä katsomaan tai kaupunki/kylä joka kannattaisi nähdä? Ehdotuksia saa antaa!