16 Jan 2016

Easywalker Mosey vol.2

Meillä on Donkien lisäksi lähinnä O:lla käytössä olleet Easywalker Moseyt. Vauvan syntymän jälkeen olemme niitä kuitenkin nyt ruvenneet käyttämään myös hänellä ja tässä pieni arvio niistä.
Vaunuina käytimme näitä viimeksi tänään ja itse olen näitä käyttänyt tarhamatkoilla. Näitä säilytämme alakerran pienessä varastossa, joten ne on helppo napata sieltä aina matkaan. Kopan sisään mahtuu hyvin meidän Elodie Details untuvapussi ja vauva sinne mukavasti. Kovin tilava tuo koppa ei kuitenkaan ole, mutta uskoisin meidän vauvalla menevän hyvin ainakin vielä seuraavat pari kuukautta. 
Kopan saa kiinnitettyä runkoon erillisellä adapterilla ja istuin menee runkoon ilman adaptereita. Istuimen saa käännettyä molemmin päin ja menee täysin makuuasentoon. Kuomu on todella suojaava, siinä on erillinen lippa ja sen saa auki vetoketjulla, jolloin kangasta tulee lisää. Kori ei järin suuri ole, mutta kuten kuvasta näkyy, mahtuu sinnekin tavaraa. Kuitenkaan esim. yksittäistä kauppakassia sinne ei saa, koska kunnon aukkoa ei ole missään, eli tavarat täytyy laittaa erikseen yksitellen tai pienissä kasoissa.

Kaikinpuolin nämä ovat kovin näppärät rattaat ja vaunut, ainoa mitä kaipaan on jousitus tai ilmakumipyörät. Ilman niitäkin kyllä työnnettävyys on hyvä, mutta pehmeyttä kaipaan kuitenkin.
Tässä vielä hyvä video, tätä katselin useasti ennen kun sain rattaat kotiin :).


Meidän Moseyt on tilattu täältä. Siellä usein hyviä tarjouksia kyseisistä rattaista :).

11 Jan 2016

The Christening

Ristiäiset on nyt takanapäin ja pienellä on virallisesti nimi. Kaikki sujui hyvin, vaikka itse leivoin melkein kaikki. Äitini auttoi kaverinsa kanssa juhlavalmisteluissa, jotta juhlapaikka saatiin nätiksi ja tarjoilut esille.

Pappina meillä oli sama joka oli myös O:lla 3 vuotta sitten. Neiti nukkua possotti lähes koko päivän, kirkossa välillä avasi silmiään ja totesi olevan niin tylsää, että nukahti uudelleen :D. Juhlissa sitten taisi nukkua ihan koko ajan, paristi syöden.
Vauva sai nimekseen Amy Adele Emilia. Amy- nimi on vanha suosikkini jo nuoruusajoilta, jolloin päätin haluavani sen mahdollisen tyttäreni nimeksi. Toki me mietittiin paljon muitakin vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyttiin tuohon. Adele tulee suvusta ollen minun isomummuni etunimi ja mummuni toinen nimi. Emilia on muuten vain kovin nätti ja mietimme myös etunimeksikin.

Kakkuun tilasin koristeen Tmi. Purppurahelmi- nimisestä yrityksestä. Olivat aivan mahtavan kauniit. Tekevät myöskin aivan upeita kakkuja!

3 Jan 2016

Donkey Duo vol. 2

Meillä on ollut Donkeyt duona käytössä nyt muutamia kertoja. Täytyy kyllä sanoa, että vähemmän on duona käytetty kuin monona, mutta toisaalta mies ollut vauvan syntymästä asti kotona, joten ei ole ollut oikein tarvetta kahta lasta vielä kuljettaa. Tänään kuitenkin otin duot mukaan kävelylenkille. 

Meidän talossa on tosi pieni hissi, eivätkä nämä sinne duona mahdu. Ainoa tapa saada kaksi lasta + rattaat duona pihalle on kantaa istuin erikseen ja O toki kävellen hissiin. Alakerrassa sitten projektina on rungon leventäminen ja istuimen laittaminen paikoilleen. Täytyy kyllä sanoa että helppoa on!

Kuomut ovat aivan superit, kuten kuvastakin näkyy O nukahti ja lunta hiljalleen sateli, niin avasin kuomusta vetoketjun, jolloin kuomu suojasin täydellisesti suurimman osan pojasta :). 

Vaunuissa on ilmakumirenkaat ja kulkevat kieltämättä todella hyvin. Loivassa ylämäessäkään vaunut eivät tuntuneet raskailta. Renkaat kompensoivat hyvin varsinaisen jousituksen puuttumista, sillä nämä ovat jopa duona helpot ja kevyet nostaa kynnysten ja rotvallien yli. Kieltämättä ovat kyllä hintansa veroiset tuplat :).

Ainoa "vika" mikä Donkeissa on, on heijastimien puute. Niitä ei vaunuissa ole yhtäkään. Tilasin taannoin ebaystä mustia heijastintarroja, joita kiinnitin runkoon. Auttavat huomattavasti ja muutama lisäheijastinkin vielä roikkuu rattaissa lisänä. Suosittelen siis ehdottomasti hankkimaan vaunuihin hyvät heijastimet!

Monet varmasti jo tietävät kuinka nämä toimii, mutta tässä vielä demo- video!

Meidän Donkeyt tilattu Babyplussalta.

1 Jan 2016

Happy New Year 2016!

Tulin toivottamaan kaikille teille oikein hyvää uutta vuotta! Meidän vuosi vaihtui ihan kotosalla, mutta iltaa olimme viettämässä tytön tulevien kummien luona naapurissa :). Ilta oli oikein kiva ja ensimmäistä kertaa emme ostaneet itse yhtään ilotulitetta. Päädyimme tänä vuonna tekemään naapurustoon pienen kävelylenkin ja ihailimme muiden raketteja.


Vuosi 2015 oli yksi parhaista vuosista, raskauduin yllättäen ensimmäistä kertaa helposti, raskaus sujui moitteitta, kävimme mukavalla reissulla Englannissa, saimme tietää odottavamme tyttöä ja sain koulun hyvään vaiheeseen, josta on sitten myöhemmin helppo jatkaa loppuun.

Vuosi 2016 tulee olemaan ns. vauvavuosi, toivottavasti hyvä sellainen. Toistaiseksi vauva on ollut kaikinpuolin helppo, mutta onhan hän vielä pieni. Hymyjä on alkanut irtoamaan ja pienet vaatteet laitettu jo pois. Meidän tyttö syö PALJON enemmän kuin kumpikaan pojista aikanaan, joten päivästä kuluu paljon imettämiseen. Viikon päästä meillä on ristiäiset, joten kiirettä piisaa heti alkuvuodesta.


Meidän ensimmäinen joulu viisihenkisenä perheenä sujui hujauksessa. Olimme kotona oman perheen kera, pukki kävi ja oma isä sekä veli kävi syömässä. Lahjoja tuli lapsille ihan liikaa ja päätinkin jo, että ensi jouluna saavat vain kaksi toivomaansa lahjaa(lelua tms.) ja muut sitten jotain tarpeellista, kuten vaatetta tms. Tänä vuonna koko perhe sai pelikoneen ja se on tainnut olla joulun paras lahja :D. 

Nyt keskitymme ristiäisten järjestämiseen ja sen jälkeen O:n 3v juhlien suunnitteluun! Tammikuu on siis yhtä juhlaa!