29 Feb 2016

Jaksamista arjessa

Ennen kolmatta lasta luin netistä, kuinka kolmas lapsi ei juuri muuta perheen normaalia arkea, kuten ensimmäinen lapsi aikanaan ja ehkä se toinenkin. Sanonta "kolmas menee siinä missä kaksikin" on ainakin meidän kohdalla VIELÄ pitänyt paikkansa. Uskon kuitenkin että se tulee muuttumaan jahka vauva tuosta kasvaa :). Toisen lapsen syntymän jälkeen usein kysyttiin kuinka olen jaksanut, hyvinhän minä. Tällä kertaa usein kysytään "miten on mennyt". No hyvinhän meillä on mennyt. 
Olen ollut näiden kolmen lapsen kanssa siitä onnellisessa asemassa (ainakin vielä toistaiseksi), että kenelläkään ei ole ollut koliikkia tai muuta vaivaa. Kaikki ovat nukkuneet yönsä, syöden muutaman kerran ja nukahtaen taas uudelleen. En siis voi sanoa, että olisin yhdenkään kanssa ollut väsynyt koskaan. Toki sitä normaalia "vanhemman väsymystä" on ollut ja on edelleenkin, enhän ole enää mikään kovin nuori. Tällä hetkellä neidillä on toivottavasti joku tiheän imun kausi ja pari yötä on syöty 2h välein. Tässäkin toki hyvä se, ettei vauva varsinaisesti herää missään välissä, joten voin hänet vain nostaa viereen ja siitä takaisin sänkyyn syönnin jälkeen. Kuitenkin se on hieman tietenkin omia yöuniani verottanut, joten hieman väsyneempi olen nyt ollut.

Täytyy tässä vaiheessa tunnustaa, että väsymykselle voisi kokeilla jotain ihan peruskonsteja, kuten syödä terveellisemmin tai nauttia vitamiinilisiä :). Olen vain todella huono itse muistamaan ottaa mitään, välillä unohtuu antaa lapsillekin perus D-vitamiinit.

Vauvalle olen nyt yrittänyt opetella joka päivä antaa tipat ja siihen saimme helpotusta, kun Blogiringin kamppiksen myötä saimme sekä Mini Sun-, että Rela Drops vitamiinit käyttöömme! Olen nyt antanut vuoropäivin molempia viikon verran.
Mini Sunissa uutuutena on oliiviöljy (extra virgin) sekä helppo pipettiannostelija. Oliiviöljypohjainen vitamiini on luonnollisempi, kuin vastaavat muut vitamiinilisät, sillä niissä usein käytetään pitkäkestoisia MCT- öljyä kookos- ja palmuöljystä. Näistä ei ole meille tullut minkäänlaisia oireita, toisin kuin joskus aikanaan neuvolan antamista tuli pojille vatsan väänteitä (jolloin vaihdoimmekin vesipohjaisiin). Mini Sunia annostellaan 5 tippaa päivässä, joka turvaa päivittäisen suosituksen, 10 mikrogramman saannin D- vitamiinia. Sivuilla lukee, että tuote on neutraalin makuinen, mutta meidän keskimmäisen mielestä ei kovin hyvälle maistunut, joten ei suostunut ottamaan lisää :D. Pääasia kuitenkin, että vauvalle kelpaa, sillä meillä pojat ottavat mieluiten vitamiininsa tabletin muodossa (koska maku!) :).
Rela dropsit onkin meille tuttuja, sillä niitä meiltä löytyi jo ennestään kaapista. Näissä uutuutena on uusi ulkomuoto. Vanha pullo on vaihtunut tuubiki, josta on paljon helpompi saada tipat lusikkaan! Ihan huippu keksintö minusta! Rela dropsissa on mukana hyviä maitohappobakteereita, jotka auttavat parantamaan vauvan vastustuskykyä. Relaa annostellaan myös 5 tippaa, joka sisältää 10 mikrogrammaa D3  vitaamiinia, sekä 100 miljoonaa maitohappobakteeria. Vaikka meillä vauvalla ehti jo flunssa käväistä, toivon että nämä auttaisi jatkossa torjumaan pahimmilta taudeilta (kuten noro jne).

Sekä Mini Sun Dropseja että Rela Dropseja voi nauttia koko perhe, ei siis ole pelkästään vauvoille tarkoitettu tuote. Meillä pojat ovat jo tottuneet hyvän makuisiin, pureskeltaviin tabletteihin, joten he saavat jatkossakin niitä. Päätin myös näiden myötä käydä apteekissa ja hoitaa myös oman D3 vitamiinin saannin kuntoon, ja ostin itsellekin nyt vitskut käyttöön! On mielenkiintoista nyt seurata kuinka vitamiinilisä auttaa minua itseäni ja nähdä myös tuleeko vauvalle saamistaan vitamiineista oireita. 

Yhteistyössä Verman

26 Feb 2016

Kirppikseltä: Newbie

Kappahlin Newbie- vaatteet ovat aivan ihania! En taida olla ainoa, sillä mm. facebookissa niille on jopa omia kirpputorisivuja ja jälleenmyyntiarvokin on hyvä. Usein näitä on myös livekirpuilla ja sieltä olenkin lähes kaikki meidän vaatteet löytänyt. Tänään tein taas muutaman löydön: ihanan mekon sekä pipon!
Mekon koko on 74cm, mutta on jo ihan pidettävissä. Pipon koko taisi olla 0-6kk ja toivon että menisi vielä kevään. 

Ennen tyttöä olen ihan aina ihaillut kirpputoreilla suloisia tytönvaatteita, eivätkä ne useinkaan ole hinnalla pilattuja. Vaatteet ovat lähes aina priimaa, koska käyttökertoja ei vain kovin montaa ehdi olemaan. Nyt on kyllä sanottava, että kyllä on ihanaa kun saa ostaa mekkoja ja tyttöjen ihanuuksia :D. Toisaalta, nyt kun on tyttö, niin mikähän mahtaa olla kun ne poikavauvan vaatteet tuppaa kovasti ihastuttamaan joka puolella!

Aurinkoista viikonloppua ja ihanaa hiihtolmaa sitä viettäville! 

24 Feb 2016

Kolme kuukautta ♥

Meidän pieni prinsessa tuli 3kk viime viikolla. Kävimme perjantaina neuvolassa jossa paino 6285g(3780) ja pituus 58,5cm(50cm). Suluissa syntymämitat. Kasvanut on hienosti ja imetän häntä lähes pelkästään. Yritämme kuitenkin tarjota pulloakin, sillä sitä olisi hyvä oppia käyttämään, imettäminen vaan on niin helppoa ja ihanaa että pulloruokailu on vähän jäänyt ja enää se ei kovin hyvin kelpaakaan. Tuttia Amy ei ole syönyt lainkaan, mikä on harmittanut sillä selkeästi välillä kaipaa ihan vain jotain imettävää (turvautuu nyrkkeihinsä).

Meillä ollaan sairastettu jo ensimmäinen flunssakin :/. Kävimme jopa näytillä sairaalassa, mutta pääsimme kotiin tarkastuksen jälkeen. Muutama yö meni rohisten ja itkustaen, mutta nyt, vaikka vieläkin vähän rohistaan ja yskitään, kaikki näyttää olevan hyvin. Ei tuo pienen sairastelu ole todellakaan kivaa katseltavaa.

Amy on aivan ihana vauva, suloinen ja pääasiassa iloinen. Temperamenttia löytyy myös, tietää mitä haluaa! Tykkää kovasti kun hänelle jutellaan ja seuraa mielellään veljiensä puuhia. Kääntymisharjoituksia on aloitettu, vielä ei sitä osaa, muttei ole kiirekään. Neuvolassa nauroin että tämän kanssa ei ole mikään kiire, toivon ettei kovin nopeasti opi liikkumaan :D. No, se jää nähtäväksi kuinka kiire veljien perään on ;).

Kuten näkyy, blogi koki nyt pienen muutoksen, toivottavasti parempaan suuntaan :P. Jatkossa enempi siis tyttöjen juttuja ja vauvaperheen juttuja. 

Mukavaa viikkoa kaikille!

16 Feb 2016

Kevättä rinnassa!

Näin kevään myötä blogiin on tulossa pienoinen muutos. Koska en ole juurikaan enää lastenvaatteista postannut ja muutenkin aika kortilla, niin päätin paneutua nyt tän meidän pienen prinsessan juttuihin ja tyttöjen maailmaan ja jatkaa blogia päiväkirjamaisesti. Eli blogiin tulossa vauvan kehitystä ja kasvua sekä toki niitä vaatteitakin ja muita juttuja. Banneri tulossa pian uusi ja postaustahtikin paranemaan päin.


Aloitetaan kuitenkin tällä ihanalla keväisellä vaatekuvalla. Vauva sai eilen postista tilaamani keväisen ruusukepipon (Made by Niina K). Tilasin sen sopimaan Molon ihanaan viime vuoden softshell haalariin, jonka käytettynä löysin nettikirpparilta. Koko on 74cm ja nuo kun on naftia niin pitäisi olla juuri sopiva kevääksi. Meillä jyllää nyt flunssa, kuten varmasti monessa muussakin perheessä. Vauvakin on saanut sen riesakseen ja on ihan tukkoinen ja yskii kovasti :/. Perjantaina meillä on 3kk neuvola joten silloin viimeistään tulee uutta postausta :).

Oikein ihanaa ja aurinkoista päivää kaikille!

4 Feb 2016

Molo Kids memorylane + SS16

Molo Kids on yksi vaatemerkeistä, joihin tutustuin vuosia sitten ja samalla ihastuin. Ennen ensimmäistä lasta, en ollut merkistä kuullutkaan, siksipä vauvanvaatteet koostui pääosin lindex, h&m ja markettivaatteista. Amerikan matkalta toin jonkin verran merkkivaatetta ja huutonetistä ostin osan. 

En itse muista mistä Molo "innostus" alkoi, mutta kuvia selaillessa huomasin ensimmäisten vaatteiden rantautuneen meille alkuvuodesta 2009. Kävinkin läpi vanhoja kuvia ja tein pienen kuvakollaasin meidän lemppari vaatteista. D:llä tosiaan oli jo vauvana käytössä paljon Molon vaatteita ja 1v talvena jo ensimmäiset toppahaalarit. 

Sen jälkeen meillä on ollut merkiltä joka vuosi toppahaalareita/asuja sekä sisävaatteita! Nyt meidän neitikin on saanut omansa ja innostus vain jatkuu ;). Teen niistä vielä tarkemman postauksen myöhemmin. Tässä nyt meidän vanhoja suosikkeja, uusia suosikkeja ja suosikit SS16 mallistosta.
Molon mallisto on aina todella laaja, kuoseja ja vaatteita löytyy jokaisen makuun. Lisäksi laatu printeissä on erinomainen. Muistan joskus alkuaikoina, kun printtien kuviot haalistuivat kovin ja siitä oli netissä paljon juttua. Hienosti kuitenkin on Molo jatkanut nousuaan ja tänä päivänä printit pysyvät todella hyvinä!

Tässä vielä minun lempparini uusimmasta mallistosta!

Helmimekko meille onkin jo uudesta mallistosta tullut ja O:lle tilasin valomiekkapaidan, molemmat aivan upeita! D:lle on melkein pakko ostaa tuo käärmepaita, on nyt ihan innoissaan käärmeistä! :D

Onko teillä ollut Molo Kidsiä käytössä? Kauanko? Mikä kuosi ollut lemppari?