29 May 2016

Lomasuunnitelmia - Tukholma

Vielä eilen aamulla, meillä ei ollut mitään suunnitelmia kesäksi. Viime vuonnahan olimme road tripillä Englannissa, joten tämä kesä otetaan rennommin ja budjettikin lähes olematon, niin emme olleet miettineet mitään. 
Minun vanha luokkakaverini on asunut nyt reilut 10 vuotta Tukholmassa ja olemme heillä käyneet parina kesänä. Nytkin kyllä aina välillä mietin heille menoa, mutta laivamatkat ovat tulleet aika kalliiksi autoineen, hytteineen ja ruokineen.

Eilen kaverin kanssa puhuttuamme, päädyin nyt kuitenkin hyppäämään laivaan kera 3 lapsen ja auton. Päivälaiva oli halvin, joten lähdemme aamulla ja perillä olemme illalla (molempiin suuntiin). Ruoaksi otin vain buffet aamiaiset, joten loppupäivälle täytyy ottaa omat eväät. Tuntuu kyllä hullulta edes yrittää moista reissua, meidän keskimmäinen 3v on sellainen hulivili ja täysin vahdittava ja sitten on vielä huomioo vievä vauva :D. Mutta jos ehjin nahoin päästään Tukholmaan, niin eiköhän siellä sitten mene ihan hyvin.

Kaveri asuu uudella, ihanalla asuinaluella n. 20min Tukholman keskustasta. Sinne on meidän edellisen vierailun jälkeen valmistunut puistoon kahluuallas lapsille ja alue on muutoinkin muuttunut parissa vuodessa, en malta odottaa!

Meillä on siellä viikko aikaa, joten ihan sopivasti nähdä ja olla ja ottaa rennosti. Mall of Scandinavia houkuttaa nähdä, eikä onneksi ole kaukana. Muuta mietimme sitten lähemmin ja täytyy miettiä uskaltautuuko sitä käymään koko revohkan kanssa keskustassa :P.

Vinkkejä 3 lapsen kanssa matkustamisesta otetaan mielellään vastaan! ;)

19 May 2016

Puolivuotias

Meidän pieni Amy- muru on jo puolivuotias! Uskomatonta kuinka nopeasti aika on mennyt. Eilen tuli virallisesti 6kk täyteen ja pidettiin kummeille kahvitus meillä kotona. Halusin leipoa pienen kakun, joten päädyin tähän Suklaapossun ihanan raikkaaseen sitruunakakkuun. Tuli muuten superhyvää, ja tänään maku oli vieläkin parempi!

Meillä ei varsinaista 6kk neuvolaa ole, mutta parin viikon päästä kylläkin, joten sinne asti odottelemme puolivuotismittoja. Näyttää Amy kasvavan veljien mukaan ja on lyhyt, painoa sen sijaan toistaiseksi on enempi kun veljillään samassa iässä. Amy on veljiään hitaampi liikkeellelähtijä, eikä vielä liiku kuin taaksepäin peruutellen (vahingossa) ja kääntyen selältä mahalle. Istuminenkaan ei vielä luonnistu, toisin kuin pojilla samassa iässä, mutta mitään kiirettä ei ole...nautin kun pysyy vielä "vauvana" eikä vielä liikuskele :).

Amy on edelleen ihana aurinkoinen ilopilleri! Nauttii suunnattomasti veljiensä höpsöilyistä ja rakastaa nauramista. Nyt olemme aloittaneet jo kunnolla kiinteät ja maistelemmekin niitä 3-5 kertaa päivässä. Hiljalleen rupeaa uppoamaan, mutta määrät vielä melko pieniä. Yöllä herätään vielä 1-2 kertaa tankkaamaan maitoa, nukkuu n. klo 21- aamu 7 tai 8. 

Vaatteista täytyisi kirjoittaa postausta :D...kunhan ehtisi kuvailemaan. Gugguulla oli hiljattain popup sekä nettikaupassa ale ja ostinkin muutamat vaatteet lapsille. Kuvissa Amyllä mm. body, leggarit ja frillatoppi, pojat saivat hupparit ja O muutamat housut. Keräsin myös kasan myytävää ja vein lähikirppikselle myyntiin, olihan sitä ehtinyt jo kivasti kertymäänkin :D. 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

8 May 2016

Happy Mother's Day!

Haluan toivottaa kaikille mahtavaa Äitienpäivää, toivottavasti kaikilla oli mukava päivä! Omani ei juuri normaalista poikennut, joten ulkoiltiin, syötiin hyvin ja jälkkärikakun tein kahvin kanssa nautittavaksi. Viimeiset päivät ovat olleet ihan mahtavia! Kyllä on vaan ihanaa kun ei lapsia tarvitse enää pukea juurikaan, vauvallekin riitti tänään body, leggarit ja mekko! Eilen oli inansa viileämpi, joten mentiin Rodinin pandahaalarilla. Vauvalta puuttuu vielä kesävaatteista mm. hattuja, shortseja/shortsiasuja ja lh-bodeja, joten niitä täytyy ostaa. Ideaparkista nappasin jo yhden kesähatun Geggamojalta, joka onkin ollut ahkerassa käytössä nämä lämpöiset päivät.

Lämmintä kai pitäisi ainakin vielä alkuviikon olla, joten nyt vain nautimme!

Ensi viikolla ei ole tiedossa mitään ihmeitä. Neuvola olikin Keskiviikkona tällä viikolla ja 5,5kk mitat 63.5cm ja 7515g. Amy painaa nyt saman kuin O 1- vuotiaana :D. Kiinteiden syöminen on nyt kunnolla aloiteltu ja toistaiseksi vähän uppoaa, mutta joka päivä paremmin. Niin se vauva vaan kasvaa hänkin...

3 May 2016

Kuulumisia

Taas on aika vierähtänyt, miten se voi mennä niin äkkiä. Meidän pieni prinsessakin on jo melkein puolivuuotias....siis 6 kuukautta!! Ihan mahdotonta!

Vappukin tuli taas yllättäen ja meni ohi yhtä nopeasti. Säät on nyt ihan mahtavat, joten tottahan me kävimme sunnuntaina vapputorilla. Porukkaa riitti kyllä omaan makuun vähän liiaksikin, mutta tokihan se jokavuotinen tori on koettava. 

Muuten aika on mennyt ihan vain perus arjen askareissa. Huomenna menemme neuvolaan ottamaan piikit ja mittaamaan 6kk mitat (tai 5,5kk). Kiinteitä olemme pikkuhiljaa aloitelleet, mutta eipä ne vielä oikein uppoa...lähinnä niitä vain pärskitään suusta pois :D.
Amyllä kasvaa nuo hahtuvat niin kovasti, että olen saanut niihin jo pieniä ponnareita...supersöpöä! Nyt on myös saatu pukeutua kevätvermeisiin ja vaateihanuudet ovat päässeet käyttöön (mm. molon softshell, rodinin pico ja tuulitakki ym.)...mistä tulikin mieleen, että meidän kevätvaatepostaus on jäänyt tekemättä! Täytyykin nyt koettaa muistaa joku päivä. Meidän järkkärille tapahtui jotain outoa, koska se valoittaa kaikki otetut kuvat ihan valkoisiksi, joten toistaiseksi on tyytyminen huonoihin puhelinkuviin (vaikka niitä nytkin ollut enemmän kuin tarpeeksi). Mutta toisaalta, sitähän tämä nykyaika on, puhelin on aina mukana ja siinä oleva kamera ikuistaa kuvia tasaiseen tahtiin ;).

Yritän nyt saada enempi kirjoiteltua tännekin, vaikken enää oikein tiedä lukeeko tätä edes kukaan :P.
Postaustoiveita saa aina esittää, mikäli sellaisia on! ;)